14.07.2017

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası'nın düzenlediği eğitimler kapsamında firmalara ürünlerini geliştirmeye, rekabet stratejilerini hazırlamaya yönelik ‘’Stratejik İnovasyon Eğitimi" gerçekleşti.

Eğitmen Mehmet Nail ŞENCAN, katma değeri yüksek ürünlere ulaşmanın anahtarı olan inovasyonun; tasarım, araştırma-geliştirme ve marka ile bir bütün olduğunun belirtiği eğitimde, Ülkemizde firmaların halen proje bazlı ve inovasyon odaklı çalışmalardan uzak olduğuna değindi. ŞENCAN, yeniliği ön plana çıkartmak ve daha çok katma değer yaratan yapı ve süreçlerle çalışmanın tüm sektörler için vazgeçilmez olduğunu belirtti. Eğitimde; "İnovasyon”: Ne için? Kim için? Hangi Ürün, Süreç ve Hizmetler? Hangi Pazarlar ve Rekabet Stratejisi? Hangi Pazara Erişim Stratejisi? gibi sorulara cevaplar verilirken, İnovasyon Sürecinin Temel Akışı, İnovasyon Sürecinde Analitik Araçlar, İnovasyonun Hayata Geçirilmesi ve  Organizyasyonel Değişim Yönetimi gibi birçok konuya değinildi.

Eğitimler hakkında bilgi veren Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim KANDEMİR; ‘’Üyelerimizin kendilerini ve dolayısıyla işlerini geliştirmelerini çok önemsiyoruz. Günümüzün zorlu rekabet koşullarında şirketlerin sürdürülebilir büyümesinin tek yolu araştırma-geliştirme (AR-GE) ve yenilikten geçmektedir. Firmaların Ar-Ge ve inovasyon desteklerinden yüksek düzeyde yararlanmasını arzu ediyoruz. Üyelerimize katmadeğer yaratacak seminer ve eğitim faaliyetlerimiz önümüzdeki günlerde de devam edecektir’’ dedi.