15.06.2017

Zafer Kalkınma Ajansının Afyonkarahisar, Kütahya, Manisa ve Uşak’ta Zafer-İn Operasyonu kapsamında düzenlediği eğitimler ilgiyle devam ediyor.

Zafer Kalkınma Ajansının yüklenicisi olduğu, Ocak 2016 tarihinde başlatılan ve Ağustos 2017 tarihinde tamamlanacak olan “TR33 Bölgesi’ndeki İşveren ve İşçilerin Uyum Yeteneğinin Arttırılması Operasyonu (Zafer-İN Operasyonu)” kapsamında düzenlediği eğitimlerden “İnsan Kaynakları Geliştirme Uygulamasına Giriş” eğitimi Uşak Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleşti.

Eğitmen Kemal ÖZGİRİN’in eğlenceli oyunlarıyla renk kattığı sunum, katılımcılar tarafından dikkatle takip edildi. Eğitimleri, işletmelerdeki her kademe çalışanın faydalanabileceği türden düzenlediklerini belirten Kemal ÖZGİRİN; ‘’ İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi tüm işletmelerde öncelikli bir alan olarak görülmektedir.  Katılımcı yöntemi kullanan şirketlerin çok daha yüksek üretkenlik ve kazanç seviyeleri yarattığı bilinmektedir. Bugün belirlenen sorunlardan bazıları üzerinden, katılımcı şirketlerin artan rekabet ortamında hem işverenlerin hem de çalışanlarının uyum yeteneklerini artırmaya yönelik bilgi alışverişi yapmaya çalışacağız’’ diyerek, küçük bir oyunla eğitimine başladı. Eğitimde genel olarak; işveren, yönetici ve çalışanlarına; Liderlik, Motivasyon, Etkili İletişim, Performans Değerlendirmesi ve Performans Göstergeleri, Problem Çözme Becerileri ve Misyon-Vizyon Geliştirme benzeri konu başlıklarında bilgiler verildi.

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim KANDEMİR; ‘’Zafer Kalkınma Ajansı tarafından bölgede yer alan KOBİ’lere yönelik saha araştırmaları tamamlanmış ve yapılan analizler sonucu, bölgedeki katma değerin artışına katkıda bulunması beklenen eğitim ihtiyaçları saptanarak, eğitim programları belirlenmiştir. Belirlenen eğitim programları sonuçları dikkate alınarak geliştirilen eğitimler belirli periyotlarda odamız toplantı salonlarında gerçekleştirilmektedir. KOBİ çalışanlarına, işverenlerine ve kamu kurumu çalışanlarına yönelik düzenlenen eğitimlerin duyurusu odamız tarafından da aktif olarak yapılmaktadır. Düzenlenen eğitimlerin KOBİ’lerin performans, verimlilik ve kar artışlarına olumlu yönde etki edeceğini düşünüyorum’’ dedi.