07.06.2017

Ekonomi Bakanlığı tarafından Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi (UR-GE) amacıyla desteklenen Uşak Ticaret ve Sanayi Odası’nın yürüttüğü ‘’Uşak Gıda Sektörü Dış Ticaret Kapasitesinin Geliştirilmesi Projesi’’nin ihtiyaç analizi taslak raporu, düzenlenen çalıştayla değerlendirildi.

Ekonomi Bakanlığı’nca kabul edilen projenin, ilk basamağında 16 gıda sektörü firmasına ihtiyaç analizleri yapılarak; kurumsallaşmaya yönelik ihtiyaçları, eğitim ihtiyaçları, iç ve dış pazara yönelik muhtelif konularda eksiklikleri, hedef pazar araştırması, etkinlik fuar ve birebir iş görüşmeleri tertiplenmesine yönelik ihtiyaçları tespit edildi. Bu rapor kapsamında hangi firmaya hangi konularda destek alınacağını projelendirecek, kapasitelerini geliştirmek ve rekabet güçlerini artırmak amacıyla sektörel eğitimler verilecek ve yurtdışı pazarlama faaliyetleri başlayacak.

Çalıştay, proje danışmanlarının ihtiyaç analizi taslak raporunu firmalara sunumuyla başladı. Riskleri bertaraf etmek için birlikte hareket etmenin öneminin vurgulandığı toplantıda küme üyelerinin teker teker görüşleri alındı. İhtiyaç analizi raporu sonucu ortaya çıkan, ortak ihtiyaç duyulan eğitim ve danışmanlık faaliyetleri, yurt dışı pazarlama faaliyetleri ve alım heyetleri faaliyetleri hakkında görüşüldü.

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim KANDEMİR, ilimizin hızla gelişmekte olan ve dinamik kollarından gıda sektörü temsilcilerinin, UR-GE Projesi ile daha da güçleneceğini belirterek; “Rekabetin her geçen gün arttığı dünyada, ürün ve hizmetlerinde farklılığını ortaya koyan, etkin tanıtım ve pazarlama tekniklerine sahip olan firmalar avantajı da elinde bulunduruyor. Bu proje 3 yıl sürecek, projenin omurgasının sağlam kurulması durumunda firmalar gelişimleri için iyi sonuçlar yakalayabileceklerdir. Çalışmalarımızı bu temel doğrultusunda yürütüyoruz. Firmaların yol haritasının doğru bir şekilde kurulmasını sağlamaya çalışıyoruz. Üyelerimiz Ekonomi Bakanlığı ve UTSO’nun desteklerini mutlaka fırsata çevirmeli, kaynakların doğru kullanılması durumunda rekabetin şifreleri daha kolay çözülebilecektir” dedi.