01.06.2017

Akredite odaların karşılıklı kıyaslama çalışmaları kapsamında Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (Kütahya TSO) ve Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) ile kıyaslama çalışması yapıldı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin Oda ve Borsaların iş dünyası nezdindeki saygınlığının artırılmasını, Odalarda sunulan hizmet türlerinin genişletilmesini, hizmet kalitesinin iyileştirilmesini ve Türk Oda Sisteminin Avrupa Oda Sistemine uyumunun sağlanmasını amaçlayarak kurmuş olduğu Akreditasyon Sistemi kapsamın da Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreter Yardımcısı Ümran KERTİŞ, Kalite ve Akreditasyon Sorumluları A. Orhan GÜNGÖR, Melike KÖSE, UTSO çalışanlarından oda çalışmaları ve uygulamaları hakkında bilgi aldı.

Ev sahipliğini Uşak Ticaret ve Sanayi Odasının yaptığı toplantıda bilgi alışverişlerinin yanı sıra iki oda arasında 2017 yılı kıyaslama çalışması da gerçekleştirildi.

UTSO Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim KANDEMİR, Oda olarak kurumsallaşma ve gelişim için büyük çaba harcadıklarını ifade ederek, "Biz üyelerimize kanundan kaynaklanan belge hizmetlerinin dışında da birçok hizmetler sunmaktayız. Günümüzde kurumlar dünya gündeminin de takipçisi olmalıdır. Her zaman geliştirilmesi ve güçlendirilmesi gerekir. Uşak Ticaret ve Sanayi Odası akredite olan ilk 20 oda arasında yer almaktadır. Bölgemizdeki odalarla iş birliğimizi arttırarak çalışmalarımız devam ediyoruz. Kıyaslama çalışması ile odalar arası iyi uygulamalar paylaşılıyor. Bu çalışmalar sonrası her iki oda da yeni faaliyetlerle, uygulamalarla üyelerine verimlilik esaslı hizmet etmeye devam ediyor" dedi.