16.05.2017

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) aylık meclis toplantısı, UTSO Meclis Üyelerinin katılımıyla oda hizmet binasında gerçekleştirildi.

UTSO Meclis Başkanı İsmail KARAMAN’ın başkanlığında meclis salonunda gerçekleştirilen mayıs ayı meclis toplantısında bir önceki toplantı değerlendirildi. Değerlendirme sonrası mesleki sorunlar ve dilek ve temenniler görüşüldü.

Toplantıda Aylık gündemi değerlendiren UTSO yönetim kurulu başkanı S. Selim KANDEMİR, dünya, ülke ve uşak ili gündemleri ile UTSO’nun yaptığı faaliyetleri ve gelecek ay yapacakları projelerinden bahsetti.

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim KANDEMİR, Referandum sonrası Türkiye gündeminin ekonomi olduğunu finansal verilerden de gözlemliyoruz diyerek; ‘’ Borsa Nisan ayından bu yana %7 artışla en yüksek seviyelerine ulaştı. Döviz fiyatlarında ki iniş çıkışlar durdu. Bu döviz borçlusu şirketleri bir nebze olsun rahatlattı. Yurtiçinde talep artışı, ekonomide geçici olsada bir canlılık yarattı. Sanayi üretim endeksi beklentileri aşarak bir önceki yıla göre 2,8 puan artış gösterdi. Sanayideki bu hızlanmayı hem iç talep hem de dış talep destekliyor. İhracat Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına nazaran %4, ilk dört ayda %6,7 lik artmıştır’’ dedi.

S. Selim KANDEMİR konuşmasında, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası olarak Uşak’ın sahip olduğu büyük fırsatları gerek iş adamları gerekse siyasetçilerle yaptıkları her görüşmede dile getirdiklerine de değinerek, yerli üretimi desteklemek için gerçekleştirdikleri ‘’Satınalma Günleri’’ hakkında bilgi verdi. Uşak halkının alışverişini ildeki tüccar ve esnaftan yapması adına ‘’Uşak’tan Al Uşak Kazansın’’ algı kampanyasına başlattıklarını belirtti. Danışma masaları ve mesleki yeterlilik belgesi desteklerinden de bahseden KANDEMİR, ‘’ Cuma günü 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutlayacağız, başta Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere istiklal mücadelesi veren tüm kahramanlarımızı rahmet ve şükranla anıyoruz.26 Mayıs Cuma akşamı ahir ömrümüzde bir Ramazan-ı Şerif ayına daha kavuşacağız. Ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olması diliyorum’’ dedi.

 

2017 Mayıs Meclis Toplantısı Metni