09.05.2017

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası, üyelerinin iş hayatı ve ticari ilişkilerinde karşılaşmaları muhtemel konularda, alanında uzman kişilerle birebir görüşme sağlayarak danışmanlık hizmeti vermeye devam ediyor.

Son dönemde iş ve çalışma hayatını yakından ilgilendiren kanunlarda gerçekleştirilen kapsamlı değişiklikler ve yenilikler sonrasında oluşan duruma üyelerini hazırlamak amacıyla oluşturulan Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Danışma Masası her ay farklı konu başlıkları ile üyelerine yol göstermeye devam ediyor. Uşak Ticaret ve Sanayi Odası üyelerine öncesinde sms sistemi, web sayfası ve sosyal medyadan duyurusunu yaptığı konu başlıklarında belirtilen günlerde konun tecrübeli uzmanları ile yüz yüze görüşerek hizmet alabilme imkânı sunuyor. Üyeler soru ve sorunlarını konunun uzmanlarına birebir yapacakları görüşmeler ile direkt iletebiliyorlar. Bugün, iş hayatında işçi-işveren arasındaki hukuki problemler, iş kazalarında kişilerin sorumlulukları ve konuyla ilgili mevzuatlar hakkında Hukuk Danışmanı ve Resmi Arabulucu Yard. Doç. Dr. Yalçın BOSTANCI ve Avukat Hidayet CAMBAZile görüşmeler gerçekleşti. Yard. Doç. Dr. Yalçın BOSTANCI ve Avukat Hidayet CAMBAZ ile birebir yapılan görüşmelerin hemen arkasından konu hakkında ayrıntılı bir eğitim verildi.

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim KANDEMİR, üyelerini güncel mevzuatlar ve çözüm önerileri konusunda bilgilendirmek amacıyla Oda olarak danışmanlık hizmetini hayata geçirdiklerini söyledi. S. Selim KANDEMİR;’’ Doğru ve güvenilir bilgiye ulaşmada zaman ve maddi sıkıntı yaşayan üyelerimiz açısından danışmanlık hizmetimizin oldukça önemli olduğunu düşünüyoruz. Daha önce dış ticarette devlet destekleri konusunda verdiğimiz hizmetimiz oldukça verimli geçti. Aylık periyotlarla yapacağımız danışma masalarımızda; üyelerimiz, alanında uzman, konunun çözüm yöntemleri konusunda tecrübeli kişilere sorularını birebir iletebilecekler. Tüm bu çalışmalarımızla üyelerimizin kurumsal kapasitelerinin artmasını, ticaret hayatlarının kolaylaşmasını hedefliyoruz’ ’dedi.

Danışma masası sonrasında, konuyla ilgili sunum gerçekleştiren Yrd. Doç. Dr. Yalçın BOSTANCI, işverenlerin denetiminde önemli konulara değinerek işveren-çalışan ilişkilerindeki hukuki sorunlar ve iş kazalarından kaynaklanan tazminat sorumluluğu konuları hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Program soru-cevap kısmının ardından sora erdi.