09.05.2017

Genç Başarı Eğitim Vakfı’nın her yıl düzenlediği Şirket Programı kapsamında finale kalan 50 şirketten 4 tanesi Uşak’lı öğrencilerin kurduğu şirketler oldu

Genç Başarı Eğitim Vakfının organize ettiği, Uşak Milli Eğitim Müdürlüğü, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası tarafından destek verilen, lise öğrencilerinin iş ve şirket kurmasının sağlanması ve bu kapsamda faaliyetlerde bulunmasını amaçlayan ‘’Şirket Programı’’n da finale kalan okullar belli oldu. 40 Ülkede 1000 üzerinde okulda eş zamanlı olarak gerçekleşen programa Türkiye'den 10 il ve Uşak'tan 2 okul katılıyor. Uşak’ta 2 pilot okulda 120 öğrencinin katıldığı programda gençler gönüllü iş adamlarından bir şirketin nasıl yönetileceğini, bir malın üretim ve pazarlamasını, iş ahlakını, bilanço yönetimini usta-çırak ilişkisi içerisinde birinci şahıslardan öğrenerek şirketlerini kurdular. Projeleriyle finale kalan 4 şirket 13 Mayıs’ta İstanbul da 50 Liseli Girişimin yer alacağı 'Yılın Şirketi Yarışması'na katılacaklar.

Uşak İl Milli Eğitim Müdürü Bülent ŞAHİN, finale kalan Sultan Halil Yiğit Mesleki Ve Teknik Anadolu lisesi ve Orhan Dengiz Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerimizi azimlerinden dolayı kutluyor, mentorluk yapan girişimcilerimize teşekkürlerimi sunuyorum dedi.

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim KANDEMİR;’’ İş dünyası, okul yönetimi ve öğrencileri bir araya getiren bu programda Uşak kısa sürede rol model olmuştur. Proje gençlere sadece girişimcilik ruhu aşılanmakla kalmamış, gençlerin yaşam kalitelerini geliştirmek, serbest girişim, iş yaşamı ve ekonominin değerinin anlaşılmasını sağlamakta da aracı olmuştur. Bu projeye odamız olarak önem veriyoruz. Genç girişimciler kurulumuzun destekleri ile öğrencilere başarılı bir mentorluk yaptığı görülüyor. Projede emeği geçen herkesi tebrik ediyor, İstanbul’da ki finallerde başarılarının devamını diliyorum’’ dedi.