18.04.2017

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) 2017 yılının 1.müşterek meslek komitesi, aylık meclis toplantısı ve UTSO meslek komite üyelerinin  katılımıyla oda hizmet binasında gerçekleştirildi.

UTSO Meclis Başkanı İsmail KARAMAN’ın başkanlığında meclis salonunda gerçekleştirilen toplantıda bir önceki toplantı değerlendirildi. Değerlendirme sonrası mesleki sorunlar görüşüldü.

Toplantıda Aylık gündemi değerlendiren UTSO yönetim kurulu başkanı S. Selim KANDEMİR,’’ Referandum sonrası, ekonomiye odaklanarak yavaşlayan büyüme oranlarını yukarı çekmek için birlikte çalışacağız, üreteceğiz, ülkemize değer katmaya devam edeceğiz’’ diyerek; dünya, ülke uşak ili gündemleri ile UTSO’nun yaptığı faaliyetleri ve gelecek ay yapacakları projelerinden bahsetti.

S. Selim KANDEMİR konuşmasında; ’Türkiye ekonomisi ise 2016 yılında %2,9 oranında büyümüş oldu. Geçici vergi indirimlerine karşın döviz kuru etkilerine bağlı olarak enflasyon çift haneli seviyelerdeki seyrini sürdürmektedir. Piyasa beklentisinin üzerinde yükselen enflasyonda yıllık artış %11,29 olmuştur.  Taleplerdeki kısmi toparlanma ile birlikte bu durumun yılın ilk yarısında devam edeceğini öngörüyoruz. Son dönemde TL’de gözlenen değerlenme eğiliminin kalıcı olması durumunda ise yılın ikinci yarısında enflasyonda bir miktar iyileşme gözleneceğini düşünüyorum. Yine Aralık ayı verilerine göre 2016 yılı ortalama işsizlik oranı %10,9 düzeyinde gerçekleşmiştir. Bugün yayımlanan verilere göre de Ocak -2017 işsizlik oranı daha da artarak %13 düzeyine gelmiştir. Ancak Şubat verilerinden itibaren yapılan devlet desteği ve +1 istihdam kampanyası ile bu oranın aşağı çekileceğine eminim. Şubat rakamlarının açıklanmaya başlayacağı gelecek ay bunu gözlemleyebileceğimizi düşünüyorum’’ dedi.

KANDEMİR, önümüzde ki dönem planladıklarımız faaliyetlerin başında ‘’Otel Satınalma Günleri’’ geldiğini, İzmir, Denizli, Afyonkarahisar, Kütahya ve Manisa illerindeki oteller ile üyelerini bir araya getireceklerini belirterek. Her hafta bir ile yönelik yapılacak olan bu çalışma ile ilimizin ticari kapasitesinin arttırılmasını sağlamayı hedeflediklerinden bahseti.

S. Selim KANDEMİR konuşmasını Yüce önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Çocuk Bayramını ve aynı gün kutlanacak olan Miraç Kandilini kutlayarak son verdi.

S. Selim KANDEMİR’in konuşmasının ardından Zafer Kalkınma Ajansı Yetkililerince Zafer-İN Operasyonu kapsamında, KOBİ Eğitimleri hakkındaki Bilgilendirme ve Farkındalık Arttırma sunumu yapıldı. Zafer Kalkınma Ajansı, Proje Geliştirme ve Uygulama Birim Başkanı İskender Cem Leblebici, Teknik Destek Ekibi Eğitim Kilit Uzmanı Ayşe Saltan sunumlarında, tecrübeli yerli ve yabancı uzmanlar tarafından ücretsiz verilecek olan eğitimlerinden ve şartlarından bahsetti. Ayşe SALTAN, şu an Uşak’ta 4 sektörde 6 KOBİ’ye uyguladıkları eğitimlerin artması yolunda temennilerini dile getirdi.

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı S.S elim KANDEMİR’in konuşmasının tamamı ekte yer almaktadır.

 

Konuşma metni...