09.04.2017

Uşak Ticaret ve Sanayi Odasıüyelerini bölgenin ilk plastik ve ambalaj teknolojileri fuarı PlastPak 2017 Plastik ve Ambalaj Teknolojisi Makine ve Malzemeleri Fuarı’na götürdü.

Ege’nin en büyük sektör buluşması olmaya aday gösterilen PlastPak Fuarı ile birlikte Ege'nin plastikçiler için önemli ticaret merkezlerinden biri olması hedefleniyor. Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim KANDEMİR; ‘’Egeli plastikçiler, Türkiye plastik sektörü toplam istihdamının yüzde 12’sini oluşturan 30 bin kişiye istihdam sağlıyor. Ege Bölgesi’nden gerçekleştirilen plastik mamul üretimi 2016 yılında miktarda 1 milyon 68 bin ton, değerde ise 3,2 milyar dolar oldu. Bölge plastik sektörü ekonomiye 1 milyar 280 milyon dolar katma değer sağladı. İlimiz için belki yeni fakat önemli bir katma değeri olan plastik ve ambalaj sektörü ile ilgili talep eden üyelerimizin PLASPAK 2017 Fuarında bulunmalarını istedik. Tek başına fiyata dayalı pazarlama stratejileri şirketlerin devamlılığı ve karlılığı için yeterli değil. Bu nedenle her geçen gün Ar-Ge ve inovasyon önem kazanıyor. Sağlıklı bir Ar-Ge süreci için yüksek teknoloji ve altyapı gerekmektedir. KOBİ’ler için ciddi maliyet getiren yenilik çalışmalarına ulaşabilmenin farklı bir yolu ise fuarlar aracılığıyla olmaktadır. Bu nedenle Uşak Ticaret ve Sanayi Odası olarak fuarlarıönemsiyoruz ve farklı sektörlerde faaliyet gösteren üyelerimize yönelik fuar organizasyonları yapıyoruz ve her zaman firmalarımızın yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.

Oda üyeleri stantlarda gelişen teknolojinin son yenilikleri olan makine ve takım tezgâhlarını yakından görme, hammadde sağlama ve iş bağlantıları kurma imkânı buldular.