Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Salonu’nda, TOBB Sigorta Acenteleri İcra Komitesi Başkanı Hüseyin Kasap ile Assist Line Genel Koordinatör Serdar Tufan konuşmacı olarak yer aldığı toplantıya UTSO Üyeleri katılım sağladı.

Toplantının başlamasıyla beraber söz alan TOBB Sigorta Acenteleri İcra Komitesi Başkanı Hüseyin Kasap;‘Sigortacılık, ülkemizde özellikle son yıllarda yaşanan birçok kaza ve felaketler nedeniyle önemi daha iyi anlaşılan bir sektör haline gelmiştir. Sektördeki bu gelişime paralel olarak, sigorta mevzuatında TOBB’un önderliğinde yapılan yasal düzenlemeler hayata geçmiştir. Bu düzenlemeler elbette başlangıçta bazı sorunları beraberinde getirse de sektörü düzenlemiş ve bugün hak ettiği noktaya taşımıştır. Sigortacılık mevzuatı sektörün bel kemiği olarak gördüğüm başta acenteler olmak üzere tüm sektör aktörlerine umut vermiştir. Ancak geride bıraktığımız son 1 yıl içerisinde özellikle trafik sigortalarındaki yüksek prim uygulaması tüketiciler ve acenteler açısından olumsuz sonuçlar doğurmuştur. Bu yüksek prim uygulaması sigorta taleplerinin azalmasına sebep olmuştur. Acente adı altında faaliyet gösteren ve her biri KOBİ olmaları nedeniyle şahsımın ve odamızın çok önem verdiği acentelerin sektörel sıkıntılarını aşmak üzere çeşitli toplantılar yaparak destek olmaya çalışıyorum’ dedi.

Assist Line Genel Koordinatörü TUFAN; ‘TOBB Sigorta Acenteleri İcra Komitesi (SAİK) hem sigortalıya hem acenteye kazandıracak bir projeye imza attı. Asistans Şirketleri Derneği’ne üye tek yerli şirket Assist Line’ın hizmet verdiği bu proje, Ocak ayı ile duyurulmaya başlandı. Yapılan iş birliği kapsamında, acenteden trafik sigortası poliçesi alanlara 59 TL yol yardımından, ev yardıma birçok hizmet sunuluyor. ‘Acente Asist AA+’ trafik yardım, konut yardım, sağlıkta avantajlar, hukuksal danışma, acil yardım ve tıbbi danışma gibi Assist Line tarafından sağlanan pek çok hizmeti kapsıyor. Bu paket kapsamında, sadece TOBB’da Levhaya kayıtlı olan Sigorta Acenteleri ve Şubeleri kanalıyla satış yapıla bilinecek’ dedi.

UTSO Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir; ‘Ülkemiz ekonomisinde gerek reel sektörde gerekse de sigortacılık gibi finans sektöründe yaşanan tüm zorlukların üstesinden yine kendi iç dinamiklerimizle çıkabiliriz. Bunun da en önemli koşulu bu toplantıda olduğu gibi bizzat sorunları birinci ağızlardan dinleyip çözümüne yönelik çalışmalar yapmaktan geçiyor. Üyelerimize fayda sağlayacak, bu tarz sektörel bilgilendirme toplantıları ile çalışmalarımıza devam edeceğiz’ dedi.

Bilgilendirme toplantısı TOBB Sigorta Acenteleri İcra Komitesi Başkanı Hüseyin Kasap’ın, katılımcıların sorularını yanıtlamasıyla sona erdi.

1

2

3

4