Mesleki Eğitim ve İstihdam Seferberliği kapsamında, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) ile Türkiye İş Kurumu Uşak İl Müdürlüğü iş birliğindeki bilgilendirme toplantısı, UTSO toplantı salonunda gerçekleştirildi.

İŞKUR yetkilileri tarafından UTSO üyelerine İşbaşı Eğitim (Staj) Programı hakkında bilgilendirme yapıldı. İŞKUR yetkilisi Nihat Talaycı, Çalışan ve işverene yönelik yürütülen çalışmalar, teşvikler hakkında katılımcılara bilgiler verirdi.

Talaycı,’’ İşbaşı Eğitim (Staj) Programı kapsamında; en az lise, (lise dengi ve üstü) düzeyindeki eğitim programlarından mezun olmuş işsizlerin, istihdam edilmelerinin kolaylaştırılması ve bir meslek edinmeleri amacıyla mesleki yeterliliklerini geliştirebilecekleri staj programı hizmeti veriyoruz. Program süresi, günlük en az 5 en fazla 8 saat olmak üzere haftalık 45 saat, toplam 6 aydan fazla olmayacak. Programdan faydalanabilmek için, kuruma kayıtlı işsiz olmak, 15 yaşını tamamlamış olmak ve işverenin birinci veya ikinci dereceden yakını olmamak şartlarını karşılıyor olması gerekiyor. Ayrıca ikinci öğretim ve açık öğretimdeki öğrenciler ile yükseköğretim öğrencileri işbaşı eğitim programına katılabilirler’’ dedi.

UTSO Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir; ‘’ UTSO yönetimi olarak, faaliyetlerinin odağına üyelerini alan bir anlayışla çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Üyelerimizden gelen her türlü eğitim ve bilgilendirme konularına ilişkin talepleri, etkin ve hızlı bir şekilde karşılamaya büyük gayret gösteriyoruz. İŞKUR ile iş birliğimizin üyelerimize yararlı olduğu kanısındayım. Bu anlamda yeni teşviklerle ilgili bilgilendirme toplantılarımız sıklıkla devam edecek. Katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi.

1

2

3