kdmr

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrıları sonrasında işsizliğin azaltılması ve istihdamın artırılması hedeflerine yönelik olarak başlatılan “Çalışma Hayatında Milli Seferberlik” programı ülke genelinde ilgi gördü.

UTSO Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir; “Teşvik uygulamasından özel sektör işverenleri yararlanacaklar. 31 Aralık 2017 tarihine kadar, 2016 Aralık ayına ilişkin aylık prim ve hizmet belgelerindeki sigortalı sayısına ilave aldıkları her bir sigortalı için bu teşvikten yararlanacaklardır. 1 Şubat 2017 tarihinden itibaren mevcut çalışanlarına ilave alacakları sigortalıların, İŞKUR’a kayıtlı işsiz olmaları ve işe alındıkları tarihten önceki üç aya ilişkin kayıtlı sigortalılar dışında olmaları gerekmektedir. Uygulanacak teşvikle işverenler, mevcut çalışanlarına ilave olarak işe alacakları her 1 sigortalı için sadece 1.404 TL ödeyecek olup, ilave istihdam edilen her 1 kişi için işverenlerin maliyeti 773 TL azalacaktır’ ’dedi.

Kandemir, ‘‘Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrıları doğrultusunda işsizliğin azaltılması, istihdamın artırılması hedefine yönelik olarak bizde kendi İlimiz Uşak’ta neler yapabiliriz diye üzerimize düşenleri tespit etmek için görüşmeler yaptık. Bu rüzgârı iyi değerlendirerek milli ekonomimizi gerçekten kısa zamanda sağlam bir zemine oturtmak yönünde adımlar atmak istediğimiz için, ‘Artı1istihdam’ sloganı ile odamızda personel artışına gittik. Uşak Ticaret ve Sanayi Odası kurduğu dış ticaret bölümü ile, şu anki imkanları dahilinde %10’luk istihdam artışı yaparak bünyesine yeni personeller ekledi. Odamızda kurulan dış ticaret bölümü ile, ilimizin uluslararası platformda yer almasına ve ihracatının sürdürülebilir şekilde artmasına katkı sağlayacağız. Dış ticaret bölümümüz ile üyelerimize yurt dışı ticareti hakkında bilgilendirmeler yaparken aynı zamanda danışmanlık desteği vereceğiz. Dış ticaret konusunda ki yardım ve teşvikler hakkında bilgilendirmeler yaparak, iş yükünüzü hafifleteceğiz. Ticari faaliyetlerinizde iş hacimlerinizi arttırmanız konusunda dış ticaret projeleri ve iş gezileri düzenleyeceğiz. İstihdam ve ekonomi birbirine paralel ilerleyen süreçlerdir. Bu süreçleri canlandırmak için, yurt dışında bulunan firmalarla online (B2B) ikili görüşme desteği sağlayarak, alıcı ve satıcı arasında köprü olacağız. Yenilenen web sitemiz ile sizleri online olarak dünyaya açıyor, ürünlerinizi sergileme ve satış için teklif verme hizmeti sunacağız. Ekonomiye ne kadar çabuk ivme kazandırırsak, o kadar çabuk istihdam artışı sağlarız. Bu teşvik programı işverenimiz, Uşak’ımız ve Ülkemiz için büyük bir fırsat.’ ’dedi.