“Çalışma Hayatında Milli Seferberlik” programı kapsamında UTSO toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya; Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanı Adem Ceylan, UTSO Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir, UTSO Meclis Başkanı İsmail Karaman, UTSO Yönetim Kurulu Üyeleri, UTSO Genel Sekreteri Caner Urhan, Uşak Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Sezer, Karma Organize Başkan Yardımcısı Coşkun Güngör, S.M.M.M Oda Başkanı Uğur Albayrak, SGK İl Müdürü İbrahim Öztürk, İŞKUR İl Müdürü İlhan Temel, ESOB Başkanı Sadettin Öztürk, T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Daire Başkanı Furkan Yıldız, Hak İş İl Başkanı Recep Sorkun, Türk İş Şube Başkanı Yaşar Taylan, katılım sağladılar.

İş adamları ve sanayicilere ulaşarak kayıtlı istihdama katkı sağlanacağını belirtildi.Çalışma Hayatında Milli Seferberlik’ projesinin, Bakanlık hizmetlerini ve faaliyetlerini işçilere, işverenlere, emeklilere duyurmak olduğu anlatıldı. Sorunların, taleplerin ilgili mercilere iletilmesi gerektiğine dikkat çekildi.

Ülkemizde Kayıt dışı istihdamın önemli bir problem haline gelmesi sebebiyle konu hakkında bilgi veren MYK Başkanı Ceylan; ’kayıt dışı çalıştırmanın insan hakları ihlali olduğunu vurguladı. Kayıt dışı çalıştırmak kısa sürede, belki işveren için karlı görünse de uzun vadede ekonomik dengeleri bozan bir durum. %34’lere çıkan kayıt dışı oranının 1 puan azalması Sosyal Güvenlik Kurumuna 2 milyar lira ek katkı sağlıyor. Oluşan bu ek kaynakla emekliye ve sağlık hizmetlerine ödemeler yapılıyor. Sigortasız çalışan İşçinin hak ihlali ciddi mağduriyetlere sebebiyet vermekte. İşçinin ve işverenin yanında olarak çalışma hayatındaki sorunları birebir görüşmelerle tespit edeceğiz. Çözüm yollarını beraber bulmalıyız.’ dedi

UTSO Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim KANDEMİR; “Ülkemizin en önemli sorunlarından biri olan kayıt dışı istihdamla mücadele konusunda her zaman destek olacağız. %34 civarı olan bu oranı daha da aşağılara çekmeye ihtiyacımız var. Özellikle kayıtlı istihdamı teşvik etmek için 48 aya varan ve işveren sigorta payının hepsini karşılayan desteklere kadar birçok destek iş piyasasına sunulmuş durumda. UTSO olarak bu alanda bizim de hala devam eden projelerimiz var. Bölgemiz adına yürütmesini yaptığımız ‘Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele’ projemiz ile bölgede farkındalık yaratıyoruz. Bu projeden edindiğimiz bilgileri Sayın Başkanımızla paylaştık. Sayın CEYLAN, bakanımızla bu verileri istişare edeceklerini bildirdi. Umarım güzel sonuçlar elde ederiz. UTSO olarak üyelerimizin her türlü sorununu doğru kişilerle buluşturarak çözümler üretmeye devam edeceğiz’ dedi.

Yeni istihdamlar için ilave destekler sağlanacağı konusunda bilgilendirmeler yapıldı. Çalışanların ve işverenlerin, çalışma hayatıyla ilgili sorun ve çözüm önerilerini dile getirdiği toplantı karşılıklı temennilerle son buldu.

v1

v2

 

v3

v4