TOBB hızlı büyüme gösteren şirketleri belirledi. ‘Türkiye 100’ töreninde konuşma yapan TOBB Başkanı M. Rifat HİSARCIKLIOĞLU, ‘’Ülkemizin en hızlı büyüyen şirketlerinin başarılarına küresel ölçekte dikkat çekmek ve küresel bağlantılarını kuvvetlendirmek istiyoruz’’ dedi.

Türkiye’nin en hızlı büyüyen şirketlerinin belirlendiği liste, şirketlerin 2012-2015 dönemindeki ciro artış hızları dikkate alınarak oluşturuldu. 3 büyük şehir dışında 22 şehirden de şirketler yer aldı. Bu şirketlerin ortalama büyümesinin %438 olduğu belirtildi.

‘’Türkiye 100’’ listesinde Uşak’tan da iki firma yer aldı. 51 sırada Pul-Tech FRP şirket sahibi Mehmet ÇAKIN ve 79. Sırada Akel Tekstil şirket sahibi Ömer ÖZDEN TOBB Başkanı Rifat HİSARCIKLIOĞLU ve UTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Osman ÇALIKUŞ’ tan ödüllerini aldılar. UTSO Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim KANDEMİR, ‘Türkiye’deki ortalama büyüme oranını sevindirici buluyorum. Milli gelir artışının üzerinde seyrediyor. Farklı sektörlerden katılan firmaların ödüllendirilmesi gurur verici ancak, ilimiz firmalarının ödül aldıklarını görmek bizler için daha gurur verici bir hale geldi. Kendilerini gösterdikleri başarıdan dolayı canı gönülden tebrik ediyorum. Doğru yolda güzel adımlar attığımıza inanıyorum. Yapılan bu tarz yarışmalarla başarıların ödüllendirilmesinin teşvik edici olduğunu düşünüyorum. Doğru iş modeliyle yola çıkan, başarısızlıktan korkmayan ve hatalarından ders çıkaranlar illa ki başarıyı yakalayacaktır. Ödül alan üyelerimizin başarı hikayeleri girişimcilere ilham kaynağı olacaktır. İlimizin başarı çıtasını yükseltmek için oda olarak bu anlamda güzel projeler yapacağız’ dedi.

 b1

b2