Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir, ve yönetim kurulu üyeleri 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü nedeniyle basın temsilcileri ile bir araya geldi. Yapılan toplantıda konuşma yapan KANDEMİR, zorlu şartlar altında cefakârca görevini yapan basın mensuplarının her insan gibi kendileri içinde önemli olduğunu, basından aldıkları enformasyonla yatırımlara yön verdiklerini, doğru bilgi sayesinde yeni iş kapıları açmaya devam edeceklerini dile getirdi. Bu kadar önemli bir mesleği icra eden değerli basın temsilcilerine teşekkür eden KANDEMİR, tüm basın camiasının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı.

Konuşmasını ikinci kısmında 2016 yılını Uşak açısından değerlendiren S.Selim KANDEMİR.; “2016 yılında ilimiz sanayisi gelişme gösterdi. Bunun en iyi göstergesi enerji tüketimleridir. İki organize sanayi bölgemizden ve udaştan alınan rakamlar sanayi gelişimlerimizi gösteriyor. Karma OSB’deki %52lik artış dikkat çekici. Hem doğalgaz hem de elektrik tüketimlerine bakıldığında sanayi üretimimizin ortalama %7 ile %8 arasında artış gösterdiğini görüyoruz. Aralık ayı TÜİK tarafından açıklanan imalat sanayi sektörü büyümesi %2,7 iken ilimizdeki büyümenin bu rakamın çok üstüne olması gelişen ilimizin gelişen bir sanayisi olduğunu göstermektedir.” dedi.

Konuşmasında dış ticaret, SGK, il finansı ve KOSGEB istatistiklerine değinen Yönetim Kurulu Başkanı KANDEMİR konuşmasını 2016 yılında UTSO’da yapılan faaliyetler ve 2017 yılındaki hedeflerle konuşmasını sürdürdü. 2017 senesinde sektörlerin sorunları için lobi çalışmaları yapacaklarını dile getiren KANDEMİR, bunun yanında 2017 üyelerin ticari kapasitelerinin gelişimi için çalışacaklarını, bunun için ciddi projelerinin olduğunu ve bunları yılın ilk yarısında hayata geçireceklerini söyledi.

2017 senesinin tüm Uşak’a hayırlı olmasını dileyen KANDEMİR “İlimizin aydınlık geleceği için 2017 yılında da yoğun bir tempo bizleri bekliyor. Bu yolda siz basın mensuplarımızın desteği bizler için çok önemli. İlimizin gelişimi için hep birlikte hareket etmemizin önemli olduğunu düşünüyorum.” Diyerek sözlerini sonlandırdı.

UTSO Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim KANDEMİR’in değerlendirmesinin tam metni aşağıdaki ekte yer almaktadır.

 

Değerlendirme Tam Metni

2016 Faaliyet Değerlendirme Sunumu