TOBB Uşak Genç Girişimciler Kurulu, Uşak Üniversitesi öğrencilerine “Hayalden Gerçeğe, İş Dünyasında Zirveye” isimli girişimcilik paneli düzenledi.

Uşak Üniversitesi Mustafa Kemal Paşa Amfisi’nde gerçekleştirilen panel Latife Hanım Amfisi’inde de yayınlandı. İlginin yoğun olduğu programa konuşmacı olarak Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim KANDEMİR, Uşak Ticaret Borsası Başkanı Mustafa SEZER, OSİN LTD. ŞTİ. Yön. Kur. Üyesi Osman ÇALIKUŞ, Murat Bey Gıda A.Ş. Yön. Kur. Üyesi Murat EROL ve Woodenwo LTD. ŞTİ. Yön. Kur. Üyesi Cengiz KÜÇÜK katıldı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Genç Girişimciler Kurulu Başkanı ALPEREN CİNCİ, Türkiye'de genç girişimci potansiyelinin yüksek olduğuna ve bu potansiyelin ortaya konulmasına değinerek konuşmacı ve katılımcılara teşekkür etti.  

Konuşmasını gerçekleştiren Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim KANDEMİR, ilerde kendi işini kurmak isteyen öğrencilerin kendilerini öğrencilik yıllarından itibaren eğitimlerle, konferanslarla, stajlarla donatmaları gerektiğini vurguladı. Sosyal platformlarda, alanında başarı kazanmış isimlerle istişare yapmanın fikri yönlendirmede, staj aşamasında ya da çalışma hayatına atılmada bir adım olacağına değinen KANDEMİR;” Başarılı bir girişimci olmak, başarılı bir iş yaşamına sahip olmak için risk alabilmek, insan yönetebilmek gereklidir. Piyasalarda rekabet oldukça yüksek. Bu yüzden çok daha orijinal, çok daha inovatif fikirlerle yatırım yapmalısınız.” dedi.

Soru-cevap şeklinde ilerleyen programda konuşmacılar, deneyimleriyle dinleyicileri aydınlattı.

Konuşmacı; S. Selim KANDEMİR, Mustafa SEZER, Osman ÇALIKUŞ, Murat EROL ve Cengiz KÜÇÜK böyle bir organizasyon düzenleyerek gençlerle kendilerini bir araya getirip deneyimlerini aktarma fırsatı yarattıkları için başta Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Alperen CİNCİ olmak üzere emek sarfeden tüm çalışma arkadaşlarına ayrı ayrı teşekkür etti. 

Program, konuşmacılara plaketlerinin takdim edilmesinin ardından sona erdi.