Uşak Valiliği önderliğinde Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO), Uşak Organize Sanayi Bölgesi (UOSB) ve Uşak Deri Karma Organize Bölgesi (UKOSB) son dönemde Suriye’nin Halep şehrinde yaşanan insanlık dramına sessiz kalmadı.

Uşak Valiliği önderliğinde UTSO, UOSB ve UKOSB bir araya gelerek toplanan 6.750 battaniyeyi Hatay’a yola çıkardı.

Vali Okur gerçekleştirilen yardım kampanyası ile ilgili olarak Uşaklı sanayici ve işadamlarımıza, zor durumda kalan, farklı coğrafyada olsalar da gönül bağımızın devam ettiği kardeşlerimize gösterdikleri duyarlılıktan dolayı teşekkür ediyorum. Kışın en soğuk günlerinde inşallah gönderdiğimiz battaniyeler kardeşlerimize gösterdiğimiz sıcaklığı ve samimiyeti ifade edecektir. İlimizde gerçekleştirilen yardımın örnek olmasını ve ihtiyaç sahiplerine ulaşmasını temenni ediyorum” dedi.

Yardım kampanyasına katılan odaların yaptıkları ortak açıklamada ise şu ifadeler yer verildi:” Bizler Uşaklı sanayici ve işadamları olarak son dönemde sınırımızda yaşanan savaşın ardından artık dayanılmaz hale gelen zulme seyirci kalmamız mümkün değildi. Halk günlerdir aç, susuz, evsiz ve korunmasız halde. Türk milleti olarak büyük bir duyarlılık gösterdiğimiz bu duruma bizler de Uşak Valiliği önderliğinde Uşak Ticaret ve Sanayi Odası, Uşak Organize Sanayi Bölgesi ve Uşak Deri Karma Organize Bölgesi olarak gönül birliğiyle gönderdiğimiz yardımlarla kardeşlerimizin yarasını bir nebze olsun sarmak istedik. Kampanyamıza destek veren herkese teşekkür ediyoruz.”

Yapılan açıklamaların ardından 6750 adet battaniye yüklü tır Halep’e ulaştırılmak üzere Hatay’a doğru yola çıktı.