CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin SAYEK BÖKE, CHP Uşak Milletvekili Özkan YALIM ve Uşak parti yönetimiyle birlikte Uşak Ticaret ve Sanayi Odası(UTSO) Yönetim Kurulu’nu ziyaret etti.

Ziyarette Uşak’ın iş gücü potansiyeline değinen UTSO Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim KANDEMİR, Uşaklı üreticilerin yaşadığı sıkıntılardan bahsetti. Özellikle Uşak’ın üs sayılabileceği geri dönüşüm sektörü üzerinde duran KANDEMİR, tekstil geri dönüşümü sektöründe tekstil teleflerinin %8 olan KDV oranlarının hurda metaldeki gibi %0 olmasını istediklerini böylelikle geri dönüşümden ürün imalatına yönelimin artacağını söyledi. Ayrıca ara eleman sıkıntısının yaşandığını ifaden eden KANDEMİR, TOBB’un 81 ilde yapmayı istediği meslek liseleriyle kalifiye eleman sıkıntısının bir nebzede olsa çözülebileceğini aktardı. Ayrıca Uşak’ta seferleri durdurulan havaalanı hakkında açıklama yapan KANDEMİR;” Uşak’ın havaalanını sadece Uşaklı kullanmıyor. Uşak’a yakın çevre il ve ilçelerden de iş seyahati ve normal seyahat amaçlı kullanıyordu. Durdurulan seferlerle halkın yanında iş adamlarımızda mağduriyet yaşıyor. Havaalanımız var ama kullanamamak kötü bir imaj veriyor ilimize. Bu sorunun çözümü noktasında tüm platformlarda sorunumuzu dile getirerek çözüm talep ediyoruz.” dedi.

Ziyaretteki amacının, sorunları birinci ağızdan dinlemek olduğunu söyleyen CHP Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Selin SAYEK BÖKE, 15 Temmuz sonrası oluşan kaos ortamında insanların birbirine karşı güven kaybı yaşadığını, aynı görüşü paylaşmayanların birbirleriyle konuşmadığı hatta iş yapmadığı bir hale geldiğini ve ödemelerin durmasıyla ekonominin olumsuz etkilendiğini vurguladı. Ekonomiyi ve Türkiye’yi yeniden güçlendirmek için çalıştıklarını söyleyen BÖKE;” Sizlerle bir araya gelmeyi önemsiyoruz. Bugün buradan iki ödevle ayrılıyorum. Birincisi teşvik mekanizması yönünde önergeleri canlandırmak ikincisi ise havaalanı için yeni bir düzenlemeyi gündeme getirmek.” dedi.

UTSO Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim KANDEMİR, Selin SAYEK BÖKE’ye Uşak İli Sanayi ve Ticaret Sorun ve Çözüm Önerileri Brifing Dosyasını sunarak BÖKE’ye ve beraberindeki heyete teşekkürlerini sundu.

Ziyaret, toplantıya katılanların karşılıklı görüş alışverişinden sonra sona erdi.