Uşak Ticaret ve Sanayi Odası(UTSO) ve İş-Kur iş birliği ile “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” UTSO Eğitim Salonu’nda başladı. 4 gün sürecek eğitimde girişimcilere kuracakları işleri yürütme konusunda bilgi sahibi olmaları, yapacakları işe yönelik plan hazırlama deneyimi kazandırılması amaçlanmaktadır.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan UTSO Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim KANDEMİR, geri ödemesiz desteklerin 50.000 TL, geri ödemeli desteklerin 100.000 TL’ye kadar çıktığını, geri ödemeli desteklerde, desteğin başlangıç tarihinden sonra 30 (otuz) ayı ödemesiz olmak üzere, üçer aylık dönemler halinde 8 (sekiz) eşit taksitte yapıldığını ve geri ödemeli desteklerde faiz veya komisyon uygulanmadığının bilgisini verdi.

KOSGEB tarafından verilen desteğin, işletmenin kuruluş tarihinden itibaren 24 (yirmi dört) ay içinde satın alacağı makine, teçhizat ve yazılım için teminat karşılığı geri ödemeli olarak 100.000 (yüz bin) TL destek sağlandığını söyleyen KANDEMİR, destekleme oranının 1. ve 2. Bölgelerde % 60 (altmış), 3., 4., 5. ve 6. Bölgelerde ise % 70 (yetmiş) olarak uygulandığını girişimcinin; kadın, gazi, birinci derecede şehit yakını veya engelli olması halinde desteğe % 20 (yirmi) ilave edildiğini belirtti.

Bölgenin ve ülkenin ekonomik kalkınmasında girişimciliğin önemine değinen KANDEMİR, girişimcilik sonucu kurulan işlerle istihdamın sağlanacağını bu anlamda girişimci adaylarının desteklenerek önlerinin açılması gerektiğini söyledi.