Uşak Ticaret ve Sanayi Odası TOBB Uşak Genç Girişimciler Kurulu ile birlikte Uşak Üniversitesi öğrencilerine girişimcilik semineri düzenledi.

UTSO Meclis Salonu’nda gerçekleşen programa UTSO Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim KANDEMİR, UTSO Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa KARTUFAN, UTSO Meclis Üyesi Melih AKMAN, TOBB Uşak Genç Girişimciler Kurulu üyeleri, Uşak Üniversitesi kulüp öğrencileri ve kulüp danışmanı öğretim görevlileri katıldı.

Programda konuşmasını gerçekleştiren UTSO Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim KANDEMİR, sadece diplomaya sahip olmanın iş hayatına girmek için yeterli olmadığını dile getirdi. Kendini geliştirmenin ve iş dünyasında kariyer yolu çizmede önemli olduğuna değinen KANDEMİR;” Türkiye’nin en büyük potansiyel gücünün girişimcilik ruhu olduğuna inanıyorum. Ki, bu düşüncemi istatistiklere baktığımızda destekler nitelikte sonuçlara ulaşıyoruz. David Mc Clelland’ın 1950’li yıllarda 42 ülkenin insanları üzerinde yaptığı araştırmaya göre, başarı güdüleri ve girişimcilik kabiliyetleri açısından ülkeler sıralanmışlardır. Burada 3.62 puanla Türkiye ilk sırayı alırken, Fransa ve İngiltere’nin sıralaması 1.71 ve 1.52’lik puanlarla ancak 27. ve 28. sıralar olmuştur. İlimizde de girişimci kent sloganıyla ilerliyoruz. Biliyoruz ki ülkenin kalkınması ve büyümesi için girişimcilerin sayısı artmalı ve girişimcilik desteklenmelidir. Uşak Ticaret ve Sanayi Odası olarak ekonominin büyümesinin ve gelişmesinin girişimcilerle olacağına inanıyoruz. Açtığımız girişimcilik eğitimleriyle buna katkı sağlamaya çalışıyoruz.” dedi.

Türkiye’deki işsizlik oranından bahsederek bunu potansiyel girişimci adayı olarak değerlendiren GGK Başkanı Alperen CİNCİ;” Bu organizasyonu düzenleme amacımız sizlere model olabilecek kişiler ile sizleri bir araya getirmek, girişimci ruhunuzu ortaya çıkarmak ve çevrenizde girişimci ruhta olan arkadaşlarınızı bu organizasyonlara yönlendirmeniz. Önümüzdeki günlerde, Uşak’ın en iyi fikirlerine yatırım yapacağımız ‘Girişimciler Ligi’ etkinliği düzenlemeyi planlıyoruz. Uşak üniversitesi öğrencilerinden ve akademisyenlerinden çok iyi iş fikirleri çıkacağına inancımız sonsuz. Sizlerden iş fikri olan arkadaşlarınızı bu organizasyona katılmaları için teşvik etmenizi istiyoruz. Kısacası sizlerle bir ekip olmak istiyoruz.” dedi.

Konuşmaların ardından Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa KARTUFAN ve Meclis üyesi Melih AKMAN, katılımcılara kendi deneyimlerinden bahsederek hayal etmenin, inanmanın ve vazgeçmemenin başarı için gerekli üç altın anahtar olduğunu anlattılar.

Program soru-cevap kısmının ardından toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.