Uşak Ticaret ve Sanayi Odası(UTSO) ile Uşak İnşaat Mühendisleri Odası(İMO) “Çalışma Hayatına İlişkin Güncel Sorunlar Ve İş Kazalarından Kaynaklanan Hukuki ve Cezai Sorumluluklar” başlıklı konferans düzenledi.

UTSO Meclis Salonu’nda gerçekleşen programa UTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Osman ÇALIKUŞ, Uşak İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Ali Osman DORUK ve KTO Karatay Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yalçın BOSTANCI ve UTSO üyeleri katıldı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren UTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Osman ÇALIKUŞ; “İş hayatında işçi-işveren arasındaki hukuki problemler, iş kazalarında kişilerin sorumlulukları ve konuyla ilgili mevzuatlar hakkında piyasada önemli bir bilgi eksikliği ve kirliliği olduğunu tespit ettik. Bunun için Uşak İnşaat Mühendisleri Odası ile ortaklaşa bir seminer düzenledik. İnanıyorum ki seminerimiz tüm katılımcılara önemli katkılar sağlar.” dedi. ÇALIKUŞ’un ardından söz alan Uşak İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Ali Osman Doruk; “İş hukuku ve iş kazalarında karşılaşacak sorunlar hem işveren hem de denetim elemanları olan şantiye şefleri, iş güvenliği uzmanları açısından önem arz ediyor. Bu konularla ilgili farkındalığın yaratılması için bu tür konferansların düzenlenmesi, toplum bilincinin arttırılması önemli. Uşak İnşaat Mühendisleri Odası olarak bu konuların takipçisi olmaya devam edeceğiz.” dedi.

Konuyla ilgili sunum gerçekleştiren Yrd. Doç. Dr. Yalçın BOSTANCI, işverenlerin denetiminde önemli konulara değinerek işveren-çalışan ilişkilerindeki hukuki sorunlar ve iş kazalarından kaynaklanan tazminat sorumluluğu konuları hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Program soru-cevap kısmının ardından sora erdi.