Uşak Ticaret ve Sanayi Odası'nın Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi.

UTSO Meclis salonunda gerçekleştirilen toplantıda konuşma yapan, UTSO Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim KANDEMİR'in konuşma metni aşağıda yer almaktadır.

"Sayın Meclis Başkanım, Meclisimizin Çok Değerli Üyeleri, Kıymetli Meslek Komite Başkanları,

Sizleri şahsım ve yönetim kurulum adına saygı ve sevgiyle selamlar, ayrıca katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ederim.
Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Mustafa KUVVET’in görevden ayrılması üzerine, yönetim kurulumuzda yapmış olduğumuz seçimle, yönetim kurulu başkanlığı görevine seçildim. Beni bu göreve layık gören yönetim kurulundaki arkadaşlarıma ayrıca hizmetlerinden dolayı eski Yönetim Kurulu Başkanımız Mustafa KUVVET’e huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum.
Uşak sanayicisinin ve ticaret erbaplarının temsilcileri olarak, üzerimizde taşıdığımız sorumluluğun farkında olup, başarılı işlere imza atmayı hedeflemeliyiz. Çalışmalarımızı üyelerimizin görüşleri ve talepleri doğrultusunda düzenlemeyi en önemli ilkemiz olarak belirleyip, proje odaklı çalışmalıyız. kayıtlı üyelerimizin odaya zorunluluktan ziyade, gönüllük esası ile kayıtlı olmalarını istiyorum.
Şeffaflık ilkemiz gereği ise yaptığımız her çalışmayı, her planı üyelerimizle paylaşmalı ve üye odaklı olduğumuzu hissettirmeliyiz. Uşak Ticaret ve Sanayi Odası’na kayıtlı olmayı ayrıcalıklı hale getirmeliyiz.

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası’na ilk olarak 2009 yılında yapılan seçimlerde meslek komitesi başkanı olarak dahil oldum ve sırasıyla meclis üyeliği, yönetim kurulu üyeliği ve yönetim kurulu başkan yardımcılığı görevlerinde bulundum.
Değerli arkadaşlar, bundan sonra hep birlikte çalışmalarımıza devam edeceğiz. Ben değil, biz mantığı ile ekip çalışması yaparak, ilin kanaat önderleri arasında olan odamızı daha ileriye taşımayı amaçlamalı ve çalışmalarımıza bu şekilde yön vermeliyiz.
Tabi ki de başarılı projeleri gerçekleştirmek bireylerin değil, ekiplerin işidir. Sizlerin çalışmaları ve desteği ile birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarımıza ivme kazandırarak yolumuza devam edeceğiz. Mevcut projelerimizi biliyor ve takip ediyoruz. Üyelerimizi heyecanlandıracak işlere de çok kısa sürede hep birlikte imza atacağız. Meslek komite ve meclisimizin bu süreçte daha fazla sorumluluk ve görev almasını özellikle istiyorum.

Arkadaşlar,
Bildiğiniz üzere ülke olarak zor bir süreçten geçiyoruz. 15 Temmuz gecesi bu ülkenin geçirdiği en kara gece, 16 Temmuz sabahı ise en aydınlık sabahı oldu. Böyle bir olayın benzeri daha önce hiç yaşanmadı. Millet olarak tek vücut olduk. İhanete ve hainliğe karşı hep beraber siper olduk. Vatandaş bir oldu meydanlarda, sokaklarda, caddelerde, demokrasiye ve milli iradeye tüm gücüyle sahip çıktı. Bu uğurda şahadet şerbetini içen tüm şehitlerimize Allahtan rahmet, gazilerimize de acil şifalar dilerim. Ülkemize bu belayı yaşatan vatan hainlerine de adaletin en ağır şekilde cezalandırmasını temenni ederim.
Değerli meclis üyeleri, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası olarak bizlerde bu süreçte “demokrasiye evet darbeye hayır” diyerek sesimizi yükselttik. Vatandaşla bir olup, üyelerimizle, meclisimizle, yönetimimizle, çalışanlarımızla darbe teşebbüsünün hemen ilk anlarında tepkimizi ortaya koyduk. Ulu camiden hükümet meydanına kadar omuz omuza yürüyerek “Biz buradayız! Devletimizin ve milletimizin yanındayız! “ dedik. Demokrasi yürüyüşlerine hem manevi hem de maddi destekte bulunduk.

Görevimiz burada sona ermedi. Ekonomimizin ve ülkemizin bu süreçte aldığı yaraları sarmak için birlik ve beraberlik içerisinde daha çok çalışmak, daha çok yatırım yapmak ve daha fazla üretmek zorundayız.
Sözlerime son verirken, odamızın, ilimizin ve ülkemizin büyümesi ve kalkınmasına destek sağlamak için Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi “Hiçbir şeye ihtiyacımız yok, yalnız bir şeye ihtiyacımız vardır; çalışkan olmak!” sözlerini sizlere anımsatmak isterim.
Hepinizi sevgi, saygı ve hürmetle selamlıyor, iyi akşamlar diliyorum."