Uşak Ticaret ve Sanayi Odası, Karahallı Ticaret ve Sanayi Odası ve Uşak Ticaret Borsası ortak basın bildirisi aşağıda yer almaktadır.

DEMOKRASİ VAZGEÇİLMEZİMİZ, MİLLİ İRADA GÜCÜMÜZ,

KARDEŞLİĞİMİZ,GELECEĞİMİZ

Değerli basın mensupları; Uşak Ticaret ve Sanayi Odası, Karahallı Ticaret ve Sanayi Odası ve Uşak Ticaret Borsası Yönetim Kurulları olarak karşınızdayız.

Türkiye’de özel sektörün tamamını temsil eden TOBB ve 365 Oda-Borsa olarak 81 İl’de , bu ortak açıklamayı aynı anda yapıyoruz.

15 Temmuz gecesi milletimiz ve milli kurumlarımız , demokrasimize kasteden alçakça bir saldırıyı önlenmiştir.

Halkımız sandığa ve demokrasiye sahip çıkmıştır.

Darbe girişimi haberleri ortaya çıktığı gece , Birliğimiz ve Oda-Borsa  camiası olarak tepkimizi ilk anda ortaya koyduk.

Bu hain kalkışmanın başarısızlığa uğraması , Türk milletinin birlikte duruşu , karalı tutumu ve demokrasiye sahip çıkma iradesiyle mümkün olmuştur.Ülkemizin bütün kurumlarının , siyasi partilerimizin , sivil toplumun  basın kuruluşlarımızın , demokrasiyi sahiplenmiş olmasından herkes  büyük mutluluk duymalıdır.Demokrasi düşmanlarına karşı iktidarı ve muhalefetiyle siyasi partilerimizin ve siyasetçilerimizin gösterdiği birlik , beraberlik ve karalı duruş , en büyük takdiri hak etmektedir.Başta Sayın Cumhurbaşkanımız , Meclis Başkanımız , Başbakanımız  ve Meclisteki  tüm siyasi partilerimiz , cunta heveslileri karşısında dik duruşlarından dolayı yürekten kutluyoruzGözü dönmüş darbecilerin  saldırılarına büyük bir sebatla direnen , böylece Gazi ünvanını bir kez daha   hatırlatan  Meclisle  gurur duyuyoruz.Bu darbe  girişimi karşısında direnen  , tavır sergileyen herkese  başta kahraman emniyet görevlilerimize ve TSK’nın şerefli mensuplarına , gönül dolusu teşekkür ediyoruz.Onlara minnettarız.Ama en çok , darbecilerin silahları karşısında kahramanca direnen milletimizin azim ve cesaretiyle kıvanç duyuyoruz.Bizler gücünü sandıktan , yetkiyi milleten almayan bir irade istemiyoruz . Ülkemiz için demokrasi dışında bir seçenek de görmüyoruz .Ordu içinde örgütlenmiş bu terörist çetenin tamamen  ortaya çıkartılmasını ve adalet önünde hesap vermesini bekliyoruz.Hayatını kaybeden kahraman şehitlerimize .Allah’tan rahmet , kıymetli ailelerine sabırlar ,  yaralılara acil  şifalar diliyoruz.Milletimiz onları daima minnetle ve rahmetle anacaktır.



Değerli basın mensupları,

Allah’a şükür milletimizin sağduyusu, feraseti , cesareti ve Allah’ın yardımlarıyla bu belayı bu fitneyi durdurduk.Bu  şerden , hem demokrasimizi , hem de birlik ve beraberliğimizi güçlendirerek çıktık.Hepimiz demokrasi  konusunda toplumda sağlanan bu büyük mutabakatın değerini bilmeliyiz.Şimdi çok daha güçlü olmak , birbirimize daha fazla sarılmak , birbirimizi daha fazla sevmek zorundayız.Çünkü bizi biz yapan , bizi ayakta tutan  , bizi millet yapan unsur budur.Ülkemizi kaosa sürüklemek isteyenlerin tuzağına  düşmeyeceğiz.İş dünyası olarak daha fazla çalışma , üretme ,istihdam sağlama zamanı diyoruz.Geçmişte olduğu gibi , bugün de , yarın da  TOBB VE 365 Oda-Borsa olarak demokrasiden , milletimizden  devletimizden yana olmaya devam edeceğiz. Ülkemizin birliğine  , kardeşliğimize ve demokrasimize karşı olanların da karşısına dikeleceğiz .Özel sektör  olarak , ülkemiz ve milletimiz için daha büyük bir azimle çalışacak ve Türkiye’yi büyük hedeflerine taşıyacağız.Mustafa Kemal Atatürk’ün “Hakimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir” sözünü hep aklımızda tutarak; ülkemiz için durmadan çalışmaya  , üretmeye devam edeceğiz. Yeter ki birlik ve beraberliğimizin kıymetini aklımızdan çıkarmayarak omuz omuza verelim. Yeter ki birbirimizi sevelim ,birbirimize inanıp , güvenelim.

Bu vesileyle halkın iradesi dışında hiçbir iradeyi tanımayacağımızı , demokrasiden vazgeçmeyeceğimizi ve darbe  girişimlerini  kabul etmeyeceğimizi bir defa daha vurguluyoruz.
Devletimiz ve ülkemiz var oldukça biz de varız .

Demokrasi varsa hepimiz varız.

Allah , ülkemize ve milletimize bir daha böyle acılar yaşatmazsın.Kamuoyuna saygıyla duyururuz.