Uşak Ticaret ve Sanayi Odası, 2. Meslek Grubu ve Kadın Girişimciler Kurulu organizatörlüğünde “Eyvah! Sınava Giriyorum(z)” konulu panel düzenlendi.

Medical Park Uşak Hastanesi, Öztan Hastanesi ve Özel Uşak Göz Merkezi işbirliği ile gerçekleştirilen panelin açılış konuşmasını yapan UTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa KUVVET “2. Meslek grubumuzu sağlık sektöründe faaliyet gösteren üyelerimiz oluşturuyor. Komitemizin kararıyla gerçekleştirmiş olduğumuz sağlık söyleşileri programının bugün üçüncüsünü gerçekleştiriyoruz. Sınav stresini, günümüz eğitim sistemiyle hepimizin odak noktasında yer alıyor. Eğitim ve sağlık sektörlerimizi birebir etkileyen bu ve benzeri konularda bilgilendirmeye devam edeceğiz.” dedi. Üyelerinin talepleri doğrultusunda birçok konuda toplantı ve eğitim düzenlediklerini belirten KUVVET, yeni binanın fiziki imkanlarını değerlendirdiklerini söyledi.

Katılımcılara, ‘Sınav Stresi’ hakkında bilgi veren Öztan Hastanesi Uzm. Psikoloğu Tolga ŞAKAR, stres ve stresin belirtilerini anlattı. Stresle başa çıkma yöntemleri hakkında bilgi veren ŞAKAR, sınavda oluşabilecek kaygı durumlarında neler yapılması gerektiği hakkında da katılımcılara paylaşımlarda bulundu.

‘Göz Hastalıklarının Sınav Başarısına Etkisi’ konusunda sunum gerçekleştiren Özel Uşak Göz Tıp Merkezi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Bahriye KILDACI, velileri çocuklarını sınava yakın değil daha erken dönemde göz kontrolleri yaptırmaları gerektiği konusunda uyardı. Çocuklarda sık rastlanan göz hastalıkları ile ilgili bilgi veren KILDACI, gözlük kullanmanın göz numarasını arttırmadığının altını çizdi.

Panelde, Medical Park Hastanesi Çocuk Hastalıkları ve Sağlığı Uz. Dr. Sercan ARAY ‘Ergenlik Dönemi Biyolojik Değişimler’ hakkında katılımcılara detaylı bilgi verdi. Çocuklara ergenlik döneminde karşılaşacakları değişimlerin anlatılması gerektiğini belirten ARAY, çocuklara ergenlik döneminden korkmamaları konusunda ve normal bir süreç geçirdikleri hakkında bilgi verilmesinin önemine değindi.

Panelistler sunumların sonunda katılımcıların sorularını yanıtladı.