Uşak Ticaret ve Sanayi Odası üyelerine yönelik “Depo ve Stok Yönetimi” eğitimi düzenlendi. Uşak Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda düzenlenen eğitime yaklaşık 45 kişi katıldı.

Eğitimle ilgili açıklama yapan Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa KUVVET, sektör toplantılarında üyelerinden aldıkları talepleri değerlendirerek, çalışmalarına bu doğrultuda yön verdiklerini belirtti. Eğitimin konusunun sektör toplantılarında istendiğini belirten KUVVET, firmaların kurumsallaşmasının önemine değindi.

Eğitmen Metin ÇAVUŞLAR tarafından verilen eğitimde, verimli ve etkin stok yönetimi sistemlerinin ana hatlarına değindi. Depolamanın maliyet unsuru olduğuna değinen ÇAVUŞLAR, katılımcılara stok maliyetinin düşürülmesi ile ilgili ipuçları verdi. Depolamanın faydalarına da değinen ÇAVUŞLAR “Depolamanın neden gerekli olduğu tamamen bir hesaplama işidir! İyi hesap için ön koşul iyi bir veridir. Hesabı iyi yapılmayan bir depoya gerçekte hiç gereksinim olmadığı da ortaya çıkabilir.” dedi.

Eğitim sonunda yapılan ankette, katılımcılar tarafından başarılı bulunan eğitimin devamı talep edildi.