Uşak Ticaret ve Sanayi Odası, 2. Meslek Grubu ve Kadın Girişimciler Kurulu organizatörlüğünde “İş Hayatında Ergonomi ve Kadın Sağlığı” konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Programın açılış konuşmasını yapan 2. Meslek Komite Başkanı Erol ÖZKUMUR, sağlık grubu olarak bir dizi bilgilendirme toplantısı organize etiklerini belirtti. Her şeyin başı sağlık diyerek sözlerine başlayan ÖZKUMUR, sağlığın önemine değindi.

Toplantıda yaptığı konuşmada gündelik hayatın yoğunluğunda insanların sağlığını ikinci plana atıldığını söyleyen Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Özgül ŞEKER ÇİFTÇİ, bu tarz toplantılarla farkındalık yaratmak istediklerini belirtti. Toplantıya destek veren Medical Park Uşak Hastanesi’ne ve Öztan Hastanesi’ne teşekkür eden ÇİFTÇİ, kanser konusunda da 6 Nisan’da gerçekleştirilecek organizasyon hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Konuşmaların ardından “İş Yaşamında Ergonomi” konusunda sunum yapan Öztan Hastanesi Beyin Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Uğur Mehmet İÇKE, her organın bir ergonomisinin olduğunu vurguladı. Sporun önemine değinen İÇKE, duruş bozuklukları konusunda katılımcılara bilgi verdi.

Kadın hastalıkları konusunda sıkça sorulan soruları bir araya getirerek bir sunum hazırlayan Medical Park Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. M. Kazım İnan İLTER, hastaların alternatif tıp yöntemlerine değil doktorlara güvenmesi gerektiğinin de altını çizdi.

Katılımcılara laparoskopik yöntemlerle gerçekleştirilen cerrahi müdahaleler hakkında bilgi veren Medical Park Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Aytaç İMREN, cerrahi müdahalelerde artık estetik kaydı güdülmeden, yeni teknolojilerle başarılı operasyonlar yapılabildiğini söyledi.

Konuşmacıların sunumlarının ardından, çekilen kura ile 6 katılımcıya ücretsiz check-up hediye edildi.