Uşak Ticaret Sanayi Odası’nın(UTSO) proje koordinatörlüğünü yaptığı “Uşak Ticaret ve Sanayi Odası ile Münih Ticaret ve Sanayi Odası Arasındaki Mesleki Eğitim Projesi kapsamında Fatih Sultan Mehmet Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrenim gören 20 öğrenci Almanya’da staja başladı.

Turizm otelcilik bölümünde okuyan öğrenciler, 15 gün boyunca hazırlanan yoğun program ile masa düzeni uygulamalarından, bardak çeşitlerine, servis kurallarından tabak hazırlamaya kadar birçok konuda eğitim ve uygulamalı staj görmeye başladılar.

Bu öğrenci grubunun ardından 2 ayrı grubun daha Almanya’ya gideceğini belirten Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa KUVVET, proje ile öğrencilerde hem farkındalık yaratmayı hem de güzel deneyimler elde etmelerini amaçladıklarını belirtti. Meslek okullarında okuyan öğrencilerin mesleklerinde bilinçlenmesi ve mesleki eğitimin öneminin farkına varılması gerektiğinin altını çizen KUVVET, her sektörde kalifiye eleman sıkıntısının yaşandığını ve meslek elemanı ihtiyacının her geçen gün arttığını vurguladı. Mesleki eğitimin kalitesinin ve niteliğinin arttırılması gerektiğini söyleyen KUVVET, “Elimizde olan cevherleri keşfetmeli ve iyi eğitim ile nitelikli meslek elemanları yetiştirmeliyiz. Kalkınma ve büyümenin yolu nitelikli ve kalifiye eleman yetiştirmekten geçiyor.“ dedi.

Oda olarak mesleki eğitimin önemine dikkat çekmek ve katkıda bulunmak adına, mesleki eğitim konusunda duayen sayılan Almanya’yı örnek aldıklarını belirten KUVVET, Münih ve Köln Ticaret ve Sanayi Odaları ile birlikte projeler ürettiklerini söyledi. 60 öğrencinin bu proje kapsamında eğitim alacağına değinen KUVVET, öğrencilerden deneyim kazanarak dönmelerini ve öğrendiklerini hareketlilik dönüşü uygulamalarını ve anlatmalarını istediğini belirtti.