Uşak Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen “Lojistik ve Nakliye” sektörü toplantısında sektörün şoför ve host personel eksikliği sektör sorunlarının en başında yer aldı.

Sektör toplantılarına devam eden Uşak Ticaret ve Sanayi Odası “Lojistik ve Nakliye” sektöründe faaliyet gösteren üyeleri ile bir araya geldi. Nitelikli araç personel eksikliğinin yanı sıra araç alım satımın ve mazotta ÖTV’den KDV alınması, zorunlu trafik sigortası primlerinin yüksek olması, kazalarda hasar skorunun araca değil şirkete işlenmesi, nakliye ve kargoculara ait site olmamasından dolayı güvenlik sorunu, okul önlerinde servis araçlarına ait alan olmaması sorunları tespit edildi.

Sektör toplantılarını sık sık tekrarlayacaklarını dile getiren Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa KUVVET, “Bu toplantılar ile üyelerimiz kendi sektörlerinde faaliyet gösteren diğer meslektaşları ile tanışma fırsatı yakaladı. Sektörel birlik ve beraberlik sağlanabilmesi için bu toplantılar çok önemli.” dedi. KUVVET, bugüne kadar gerçekleştirilen toplantılarda her sektörde ortak olan en büyük sorunun kalifiye eleman sorunu olduğunu dile getirdi. KUVVET, sektör toplantılarının sonuçlarının ve çözüm önerilerinin ilgili mercilerle ve üyelerle paylaşacağını söyledi.

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası tarafından, Zafer Kalkınma Ajansı Doğrudan Faaliyet Destek Programı kapsamında hazırlanan “Uşak İş Dünyasının Katma Değer ve Ürün Çeşitliliği Sağlama Konusunda Stratejik Yol Haritasının Belirlenmesi” projesi kapsamında düzenlenen sektör toplantısı anket sonuçlarının değerlendirilmesinin ardından sona erdi.