“Deri İmalatı ve Yan Sanayi” sektörü temsilcileri Uşak Ticaret ve Sanayi Odası sektör toplantıları kapsamında bir araya geldi.

Toplantıda, sektörde bavul ticareti, merdiven altı üretim, kayıt dışılık, Pazar çeşitliliğinin sağlanamaması, girdilerin %18 KDV oranı çıktıların %8 KDV oranından hesaplanması, çek ve senet güvenirliği sorunu, iller arası haksız rekabet koşulları, ham maddelerin tam faturalandırılmaması, deri malzeme yerine kullanılan ikame malzemelerin olması ve bu ürünlerin deri olarak tabir edilmesi gibi sorunlar tespit edildi.

Sektörlerin geneli için pazar çeşitlenmesi olması gerektiğini dile getiren Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa KUVVET, markalaşma, kurumsallaşma ve pazar çeşitliliği konusunda oda olarak firmalara destek olacak projeler ürettiklerini belirtti. 2016 yılında özellikle fuar alanında sundukları hizmetleri çeşitlendirdiklerini belirten KUVVET, fuarlara katılan üyelerine ulaşımdan stant açmaya kadar destek verdiklerini belirtti. Üyelerinden taleplerini odaya iletmelerini istediğini belirten KUVVET, çatı kuruluş olarak amaçlarının üyelerine bire bir hizmet sunabilmek olduğunu söyledi.

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası tarafından, Zafer Kalkınma Ajansı Doğrudan Faaliyet Destek Programı kapsamında hazırlanan “Uşak İş Dünyasının Katma Değer ve Ürün Çeşitliliği Sağlama Konusunda Stratejik Yol Haritasının Belirlenmesi” projesi kapsamında düzenlenen sektör toplantısı sorun analizinin ve çözüm önerilerinin değerlendirilmesinin ardından sona erdi.