Uşak Ticaret Sanayi Odası’nın(UTSO) proje koordinatörlüğünü yaptığı “Uşak Ticaret ve Sanayi Odası ile Münih Ticaret ve Sanayi Odası Arasındaki Mesleki Eğitim Projesi’nde 60 öğrenci hareketlilik öncesi Almanca dil eğitimi aldı.

Proje kapsamında, Murat Arıtürk Mesleki Eğitim Merkezi, Uşak Kanuni Sultan Süleyman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Uşak Fatih Sultan Mehmet Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi’nde okuyan 60 öğrenci Münih’te inşaat, gıda ve hizmet sektörlerinde faaliyet gösteren işletmelerde 15 gün boyunca hızlandırılmış eğitim görecek. 

Almanya’ya gerçekleştirilecek hareketlilik öncesi 60 öğrencinin temel Almanca eğitimi aldığını ifade eden Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa KUVVET, “Projenin sloganı olan ‘Değişen Hayatlar, Genişleyen Ufuklar’ yaratmak için mesleki öğrenim gören 60 öğrencimizi mesleki eğitim sisteminin en güzel örneğini teşkil eden Almanya’ya götürüyoruz. Burada amacımız, öğrencilerimize mesleklerinde yenilikleri görebilmeleri, yurtdışı deneyimi kazanmaları, mesleklerinde farkındalık yaratabilmeleri gibi farklı deneyimler kazandırmak. Yurtdışına çıkmadan öncede öğrencilerimize temel Almanca eğitimini vererek, ziyaretlerinde iletişim kurabilmelerini sağlamayı amaçladık.” dedi.

Kalifiye eleman sorununun her sektörün sıkıntısı olduğunu ifade eden KUVVET, mesleki eğitime önem verilmesi ve mesleki eğitim alan öğrencilerde de farkındalık yaratılması gerekildiğini vurguladı. KUVVET, Avrupa Birliği Bakanlığı Türkiye Ulusal Ajans’ı tarafından desteklenen Erasmus Plus K1 Projesi kabul olan tek oda olduklarını da belirtti.