Uşak Ticaret ve Sanayi Odası tarafından, Zafer Kalkınma Ajansı Doğrudan Faaliyet Destek Programı kapsamında hazırlanan “Uşak İş Dünyasının Katma Değer ve Ürün Çeşitliliği Sağlama Konusunda Stratejik Yol Haritasının Belirlenmesi” konulu proje ile “Pamuklu Dokuma, Baskı-Boya ve Finishing İşlemleri Sektörü” ile bir araya geldi.

Sektörde vadelerin uzun oluşu, kalifiye eleman sorunu, çek kanunundan doğan sorunlar, sektörde birlikte hareket edememe, ekonomiye ivme kazandıracak önlemlerin alınmaması gibi sorunların sektör temsilcileri tarafından tespit edildiği toplantıda, odanın 2015 yılı faaliyetleri ve 2016 yılı hedefleri hakkında da firma temsilcilerine bilgi verildi.

Bazı sektörlerde ortak sorunlar tespit ettiklerini vurgulayan Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa KUVVET, kalifiye eleman sorunun her sektörde yaşanan sıkıntı olduğunun altını çizdi. Oda adına yazdıkları projelerle kalifiye eleman sorununa çözüm olmaya çalıştıklarını belirten KUVVET, mesleki eğitimde kalıcı bir model oluşturulması gerektiğini belirtti.

Toplantıda gerçekleştirilen anket sonuçları değerlendirildikten sonra toplantıya son verildi.