Uşak Ticaret ve Sanayi Odası üyesi “Mobilya ve Dayanıklı Tüketim Malları İmalat Satış ve Servisi” sektöründe faaliyet gösteren firmalar Uşak’ta fuar alanı yapılmasını talep ediyor.

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası’nın sektör toplantıları hızlı bir şekilde devam ederken sektör temsilcileri sorunlarını ve taleplerini dile getiriyorlar. “Mobilya ve Dayanıklı Tüketim Malları İmalat Satış ve Servisi” sektöründe gerçekleştirilen toplantıda firmalar, Uşak’ta fuar alanının olmamasının büyük bir eksiklik olduğunu dile getirdi. Fuar alanının olmamasının yanı sıra pazarlama ve satış sektörünü destekleyecek organizasyonların az olmasını da belirten sektör temsilcileri kalifiye eleman eksikliği, fuar desteklerinden faydalanılamaması, mesleki eğitimin yetersizliği ve karlılığın düşük olması sorunlarını ve bu sektörde sorunlara ait çözüm önerilerini dile getirdi.

Fuar alanının olmamasının birçok sektör ve ilimiz açısından eksiklik olduğunu vurgulayan Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa KUVVET “Fuar alanı eksikliğini en çok geçen yıl Mayıs ayında düzenlediğimiz ‘Tanıtım Günleri’ organizasyonunda hissettik. Pazar yerini fuar alanına çevirmeye çalışarak ürünlerimizin ve ilimizin tanıtımını gerçekleştirmeye çalıştık. Ancak hem teknik olarak hem de mekânsal olarak sorunlarla karşılaştık. Pazar yerini makyajlayarak başarılı bir organizasyon düzenledik. Ancak, kısıtlı zamanda kullanabildiğimiz alan ilimiz için yeterli değil. Profesyonel bir alana ihtiyacımız var.” dedi. Fuar alanı taleplerini gerekli makamlara ileteceklerini belirten KUVVET, fuar ve sergi alanı oluşturulmasının hem ilimize hem de ekonomimize katkı sağlayacağını belirtti.

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası tarafından, Zafer Kalkınma Ajansı Doğrudan Faaliyet Destek Programı kapsamında hazırlanan “Uşak İş Dünyasının Katma Değer ve Ürün Çeşitliliği Sağlama Konusunda Stratejik Yol Haritasının Belirlenmesi” projesi kapsamında düzenlenen sektör toplantısı anket sonuçlarının değerlendirilmesinin ardından sona erdi.