Uşak Ticaret ve Sanayi Odası, düzenlediği sektör toplantılarında sorunları ve çözüm önerilerini tespit etmeye devam ediyor.

Tekstilden madene, hazır giyimden finans sektörüne kadar her sektörde kalifiye eleman sıkıntısının tespit edildiğini söyleyen Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa KUVVET, diğer ortak sorunların çek güvensizliği ve vade sorunu olduğunu belirtti.

“Mühendislik Hizmetleri, Makina ve Makina Parçaları Üretimi ve Satışı” alanında faaliyet gösteren oda üyeleriyle bir araya gelen UTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa KUVVET, bir diğer sorunun ise ilin tanıtım yetersizliğinin ve sosyal hayat yetersizliğinin ekonomiye olan yansımaları olduğunu vurguladı. İlin tanıtımı, ekonomisi, ticaret ve sanayi hayatının birbirlerini tamamlayan unsurlar olduğunu belirten KUVVET, kalifiye eleman sorunun mesleki eğitim, üniversite işbirliği ve sosyal hayatta yaşanacak olan hareketlenme ile çözülebileceğini söyledi. Mesleki eğitim konusunda yoğun mesai harcadıklarını dile getiren KUVVET, TOBB Endüstri Meslek Lisesi’nin önümüzdeki 2016-2017 öğrenim yılında eğitime başlayacağını söyledi. KUVVET, ayrıca mesleki yeterlilik kurumundan akredite olmaya hazırlandıklarını belirtti.

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası tarafından, Zafer Kalkınma Ajansı Doğrudan Faaliyet Destek Programı kapsamında hazırlanan “Uşak İş Dünyasının Katma Değer ve Ürün Çeşitliliği Sağlama Konusunda Stratejik Yol Haritasının Belirlenmesi” projesi kapsamında düzenlenen sektör toplantısı anket sonuçlarının değerlendirilmesinin ardından sona erdi.