Uşak Ticaret ve Sanayi Odası’nın toplamda 40 sektörde yapacağı toplantılar devam ediyor.

17 meslek grubunu, alt sektör gruplarına ayırarak toplamda 40 sektörde yapılacak olan toplantıların dokuzuncusu “Maden Sektörü” temsilcileriyle gerçekleştirildi.

Toplantıda, maden kanunun yaptırımlarının ağır olması ve tüm maden ocaklarının aynı türde varsayılması, kamu cezalarının yüksek oluşu, maden ve orman işlemlerinin merkezi yönetimle yürütülmesi sorunlarının yanı sıra sektörde bürokrasinin aşılamaması ve maden ocaklarını bulana değil ihaleye çıkarılarak verilmesi gibi sorunlar tespit edildi.

Her sektörün temsilcileriyle bir araya gelerek sektör temsilcilerinden çok şey öğrendiklerini ifade eden UTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa KUVVET, toplantılarda her sektöre özel sorunlar olduğunu ancak kalifiye eleman sıkıntısı gibi bazı sorunların ise ortak olduğunu belirtti. Bu toplantıları her yıl tekrarlayacaklarını ifade eden KUVVET, sektör temsilcilerinin katılımının çok önemli olduğunu belirtti.

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası tarafından, Zafer Kalkınma Ajansı Doğrudan Faaliyet Destek Programı kapsamında hazırlanan “Uşak İş Dünyasının Katma Değer ve Ürün Çeşitliliği Sağlama Konusunda Stratejik Yol Haritasının Belirlenmesi” projesi kapsamında düzenlenen toplantı, anket sonuçlarının değerlendirilmesinin ardından sona erdi.