Uşak Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleştirilen “Akaryakıt Sektör” toplantısında firma temsilcileri sektörün sorunlarını masaya yatırdı.

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası tarafından, Zafer Kalkınma Ajansı Doğrudan Faaliyet Destek Programı kapsamında hazırlanan “Uşak İş Dünyasının Katma Değer ve Ürün Çeşitliliği Sağlama Konusunda Stratejik Yol Haritasının Belirlenmesi” projesi kapsamında düzenlenen sektör toplantıları ile sorun analizleri yapılmaya devam ediliyor.

Akaryakıt sektörü ile bir araya gelen Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa KUVVET, bugüne kadar yapılan toplantılarda genel olarak sektörel birlikteliğin ve beraber hareket etme kültürünün sağlanamamasının her sektörün sorunu olduğunu belirtti. Odanın çalışmaları hakkında bilgi veren KUVVET, 2016 yılı hedeflerini sektör temsilcileri ile paylaştı.

Toplantıda sunum yapan Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi Melih AKMAN, sektörün sorunlarını ve sıklıkla karşılaşılan problemleri dile getirdi.

Sektör temsilcilerinin sektörde birlik ve beraberlik yapılması vurgu yaptığı toplantıda, kaçak ve sahte akaryakıtın denetlenememesi, belgelendirme ücretlerinin zorunlu ve yüksek oluşu, kar marjının düşüklüğü, kamu cezalarının çok yüksek olması ve tavan fiyat uygulaması sorunları görüşüldü.

Toplantı, anket sonuçlarının değerlendirilmesinin ardından sona erdi.