Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Kadın Girişimciler Kurulu Ege Bölge Toplantılarının 3. Si Uşak İl Kadın Girişimciler Kurulu ev sahipliğinde, Uşak  Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleşti.

UTSO Kadın Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Özgül ŞEKER ÇİFTÇİ’nin öncülüğündeki toplantıya Uşak İli Vali Yardımcısı Halil İbrahim ERTEKİN UTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa KUVVET, TOBB Üst Kurul Üyesi Aysel ÖZTEZEL, TOBB KGK Ege Bölge Başkanı Esen TÜRKER ve bölge illerindeki  kadın girişimciler kurul başkan ve üyeleri katıldı. İki oturum şeklinde yapılan toplantıda, 2015 yılı değerlendirmesi ve Çalışan Kadın Sorunları ve Çözüm Önerileri konuşuldu.

Açılış konuşmasını yapan UTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa KUVVET “Uşak, Kadın girişimcilerin %17’yle Türkiye ortalamasının üstünde en iyi illerden biridir. Bu bizler için mutluluk verici. Her yerde olduğu gibi iş hayatlarında da görmekteyiz ki kadının elinin değdiği yer güzelleşiyor. İş hayatında daha fazla kadının yer alması gerektiğini düşünüyorum.” Dedi.

Konuşmasında kadın girişimciliğinin önemine değinen Uşak Vali Yardımcısı Halil İbrahim ERTEKİN, kadınlar hem toplumda, hem de iş hayatında karşılaştıkları sorunların bu tür platformlar aracılığıyla yankı bulacağını belirtti. ERTEKİN “İş hayatı, bir yandan kadının saygınlığı,  ekonomik özgürlüğü ve özgüvenine katkı sağlarken, bir diğer yandan geleneksel değerlerin sürdürülmesi de kadın için çeşitli sorunları beraberinde getiriyor. Bu sorunları çözebilmek tabi ki süreç gerektiriyor. Ancak, tüm çalışan kadınları temsil eden siz kadın girişimcilerimize de büyük görevler düşüyor.  ” dedi.

Programda yaptığı konuşmasında UTSO Kadın Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Özgül ŞEKER ÇİFTÇİ “Bizler Uşak Kadın Girişimciler Kurulu olarak farklı meslek gruplarından, farklı siyasi görüşlerden ve farklı yaşam tarzlarından oluşan ama aynı amaç için bir arada tek yürek olmayı başarmış, ortak akılda düşünmeyi becerebilen çalışan, emek veren kadınlarız. Burada tespit etmiş olduğumuz ‘ çalışan kadınların sorunları ‘ ve bunlara önermiş olduğumuz çözüm önerilerini sizlerle paylaşacağız. Ege Bölgesi İlleri olarak sizlerin de, var olan sorunlarınızdan hangilerinin ortak sorun olduğunu, bu sorunlara hep beraber nasıl çözümler üretebileceğimizi konuşacağız. Hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür eder, buradan güzel dostluklarla ve anılarla ayrılmanızı dilerim” dedi.

Öğleden sonra devam eden programda Ege Bölgesi illeri kadın girişimciler kurul üyeleri ve Uşaklı kadın girişimci ve girişimci adaylarına, yönetmen Mihriban ÇUMRALI ‘’Ekmeğini Taştan Çıkaran Kadınlar Belgeseli’’ ve Dr. Bilge NARİN’in ‘’Takım Çalışması ‘’ sunumuyla programa son verildi.

Toplantı sonrası ilimizin değerlerinin tanıtımıyla organizasyon sona erdi.