Uşak Ticaret ve Sanayi Odası tarafından, Zafer Kalkınma Ajansı Doğrudan Faaliyet Destek Programı kapsamında hazırlanan “Uşak İş Dünyasının Katma Değer ve Ürün Çeşitliliği Sağlama Konusunda Stratejik Yol Haritasının Belirlenmesi” konulu proje ile “Kuyumculuk Sektörü” ile bir araya geldi.

Sektörün sorunlarının ve çözüm önerilerinin tartışıldığı toplantıda konuşma yapan Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa KUVVET, sektörlerin gidişatı, karşılaştığı sorunlar ve çözüm önerilerini çatı kuruluş olarak toparlayarak gerekli çalışmaları yapacaklarını belirtti.

UTSO toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda, kıymetli maden ve ziynet eşyası kanunda 1197 ve 2002 yıllarında olduğu gibi yeniden değerleme sisteminin sürekli hale getirilmemiş olması, bankaların fiziki olarak altın alım satımı yapması ve pos yazarkasa kullanım sıkıntısı sorunları tespit edildi.

1.Meslek komite üyelerinin de katıldığı toplantı gerçekleştirilen anket sonuçları değerlendirildikten sonra toplantıya son verildi.