Uşak Ticaret ve Sanayi Odası, Uşak’ta faaliyet gösteren 40 sektöre yönelik sorun ve çözüm önerilerinin tartışılacağı çalıştayları “Sigortacılık Sektörü” ile başladı.

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası tarafından, Zafer Kalkınma Ajansı Doğrudan Faaliyet Destek Programı kapsamında hazırlanan “Uşak İş Dünyasının Katma Değer ve Ürün Çeşitliliği Sağlama Konusunda Stratejik Yol Haritasının Belirlenmesi” konulu proje ile sektörel sorunlara çözüm aradıklarını ifade eden Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa KUVVET, sektörün sorunlarını ancak sektör mensuplarının ifade edebileceğini dile getirdi.

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası’nın son bir yıllık çalışmaları ve 2016 yılı planlanan faaliyetleri hakkında sunum yapılan toplantıda, sektör mensupları sigortacılık sektörüne ait sorunları tespit ettiler. Acentelerin yetkisiz poliçe satması, sigortacılık sektörünün kalkınma ajansı ve KOSGEB gibi destek veren kurumların desteklerinden faydalanamaması, komisyon sorunu, e-sigortanın sektöre zaraları, fiyat rekabeti ve farklı sektörlerin sigortacılık sektöründe rol oynaması sorunları tartışılarak çözüm önerileri sunuldu.

İlgili meslek komitesinin gündeminde görüşülerek gerekli çalışmaların başlatılacağını belirten UTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa KUVVET ”Amacımız üyelerimize bire bir hizmet sunabilmek ve sorunlarına oda olarak çözüm getirebilmek.” dedi.

Toplantıda gerçekleştirilen anket sonuçları değerlendirildikten sonra toplantıya son verildi.