Uşak Ticaret ve Sanayi Odası(UTSO) dünyanın en büyük tekstil ve giyim teknolojisi buluşması olan Uluslararası Tekstil ve Konfeksiyon Makinaları Fuarı’na (ITMA) iş gezisi düzenledi.

14-17 Kasım tarihleri arasında, KOSGEB destekli olarak düzenlenen iş gezisine Uşak Ticaret ve Sanayi Odası üyesi 68 kişi katıldı.

Dünya’da tekstil makineleri olimpiyatları olarak da bilinen, 1951 yılından bu yana her dört yılda bir düzenlenen ITMA fuarı bu yıl kapılarını İtalya’nın Milano kentinde açtı. Tekstil makineleri konusunda, değişimin, rekabet ve inovasyon çözümlerinin konuşulduğu bir platform olan ITMA’nın, dünyanın dört bir yanından gelen müşterileri, bayileri ve sektör liderlerini bir araya getirdiğini belirten UTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa KUVVET, fuarda stant ziyaretlerinin yanı sıra ikili iş görüşmeleri de gerçekleştirdiklerini söyledi. Her sektöre yurtdışı fuarı hedefleri olduğuna değinen KUVVET, 2016 yılında da aynı hızla yurtdışı fuar organizasyonlarına devam edeceklerini belirtti. Sektörün nabzının fuarlarla ölçülebildiğini vurgulayan KUVVET, fuarların yenilikleri takip etmenin bir yolu olduğunu vurguladı.