UTSO (Uşak Ticaret ve Sanayi Odası), yeni iş alanları arayan girişimcilerin “fırsat kapısı” olarak gördüğü İstanbul’da yapılan “Bayim Olur musun? Franchise ve Markalı Bayilik Fuarı’nı 27 kişilik üyesi ile ziyaret etti.

Ekim ayında Yeşilköy CNR Expo Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen ve bu yıl 13’üncü kez kapılarını açan fuara ulusal ve uluslararası ölçekte yaklaşık 350 firma katıldı. Türk markalarının uluslararası arenada boy gösterebilmesine aracılık yapan çok sayıda yabancı yatırımcının da yer aldığı fuarın açılışına Malezya Ticaret Bakanı Hamzah Bın Zaınudın da katıldı.

“UTSO GİRİŞİMCİLERİNE DESTEK SAĞLIYOR”

Girişimcilere her zaman destek verdiklerini aktaran Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kuvvet, “Bayilik vermek isteyen ve bayi olarak yeni iş kurmak isteyen yatırımcılar için fuar harika bir platform sunuyor. Girişimcilik, Uşak için büyük önem taşımakta. Maalesef Uşak’ta yeni iş kolları oluşmasında bir dar boğaz oluştu. Uşak’ın alternatif yeni sektörler oluşturması gerekmekte. Bu sebeple, yurt içi ve yurt dışı fuarları çok önemsiyor, sanayicimizin, genç girişimcilerimizin bu fuarlara mutlaka katılım sağlamasını istiyoruz.” dedi.

YURT İÇİ VE YURT DIŞI FUARLARINI ÖNEMSİYORUZ

Sanayide değişimi ve dönüşümü sağlamak adına dünyayı izlemek gerektiğini dile getiren Kuvvet, “Artık iş dünyası çok küçük hale geldi. Bölgeyi bırakın artık Dünya ile rekabet içindesiniz. Bu sebeple Dünyadaki yeni iş kollarını yeni iş fikirlerini, dönüşümleri takip etmemiz gerekmekte. Yapılan fuarlar iş dünyasının ufkunu yenilecek gelişmeler sağlamakta. Özellikle 2. Ve 3. Kuşak genç girişimcilerimizi fuarlara katılım sağlaması gerekmekte. Bizde, UTSO olarak bu konuda üyelerimize ciddi destekler vermekteyiz.” dedi.