Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) tarafından üyelerine yönelik “Dış Ticaret Bilgilendirme Toplantısı” düzenlendi.

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası yeni hizmet binası toplantı salonunda düzenlenen toplantıya yaklaşık 170 kişi katıldı. Ekonomi Bakanlığı’ndan uzmanların katılımıyla gerçekleştirilen toplantı ile ilgili açıklama yapan UTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa KUVVET “Durmadan değişen, gelişen, sınırsız bilginin dolaştığı yeni iş yaşamında artık işverenler operasyonel işlerden başlarını kaldırmalı ve değişen dünyayı takip etmeli. Özellikle dışa açılan firmalarımızın kanunları, teşvikleri ve fırsatları sürekli mercek altında tutması gerekiyor.” dedi.

UTSO’nun hem danışmanlık hem eğitim faaliyetlerinden üyelerinin faydalanmasını istediğini belirten KUVVET, odanın yeni hizmet binasında bulunan toplantı salonlarını maksimum düzeyde kullanarak bu tarz bilgilendirme toplantılarına hız kazandıracaklarını söyledi.

Ekonomi Bakanlığı Dış Ticaret Uzmanları Onur TEKYILDIZ, Biray KUŞ, Halil İbrahim ŞENER, İdil Burcu ÖZCAN ve Dış Ticaret Uzman Yardımcısı Yılmaz DEĞERLİ katılımcılara, ihracat mevzuatı ve dahilde işleme, ithalat uygulamaları, serbest bölgeler ve avantajları, gümrük birliği ve AB, yatırım teşvik belgesi ve destekler konularında bilgi verdi.

Toplantı soru-cevap kısmının ardından sona erdi.