Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) ve Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMM) işbirliğiyle e-fatura, e-defter ve uygulamaları konusunda bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

180 kişinin katıldığı toplantı, UTSO yeni hizmet binası salonunda düzenlendi. Toplantıyla ilgili açıklama yapan UTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa KUVVET “Teknolojinin ilerlemesi ve ticaretin teknolojiye uyumu sonucu e-ticaret, e-devlet gibi yeni tanımlar hayatımızın bir parçası haline geldi. Bu düzenlemelerden bir tanesi de e-fatura ve e-defter konusunda yapıldı. Tüm firmaların zorunlu olarak geçiş yapacağı e-muhasebe uygulamalarına firmalarımızı hazır hale getirmeliyiz." dedi.

Toplantıda konuşma yapan Uşak SMMM Odası Başkanı Uğur ALBAYRAK, UTSO ile işbirliği içerisinde eğitimler düzenlemeye devam edeceklerini belirtti. ALBAYRAK, eğitimlere hem oda mensuplarının hem de UTSO üyelerinin mağduriyet yaşamamaları için katılım göstermelerinin önemine değindi.

E- Fatura, e- defter, e-arşiv, e-tebligat, e-yoklama konuları hakkında bilgi verilen toplantıda, YMM Dr. Mustafa Bulut ve SMMM Nurettin Karataş sunumlarını gerçekleştirdi.

Toplantı, soru cevap kısmıyla sona erdi.